Biztonság és használat

Biztonság és használat

Használat

A ThermaCare® thermo öv és pánt csillapítja az izomfeszülésből, túlterhelésből, húzódásból és a nem gyulladásos ízületi bántalomból eredő enyhébb izom- és ízületi fájdalmakat.

Használat előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati utasítást.

Útmutatás

Informálódjon a dobozról vagy tasakról a speciális használati útmutatásokkal kapcsolatban, mivel ezek eltérhetnek a ThermaCare® különböző változatai esetében.

Lenyeléssel kapcsolatos figyelmeztetés

Mindegyik melegítőcella vasat (kb. 2 g) tartalmaz, mely lenyelés esetén ártalmas lehet. Ha mégis lenyelte, öblítse ki száját vízzel és haladéktalanul kérjen orvosi segítséget. Ha a melegítőcellák tartalma szemébe vagy bőrére kerül, távolítsa el az övet/pántot és öblítse ki/le az érintett területet vízzel.

Mikrohullámú sütővel kapcsolatos figyelmeztetések

Soha ne tegye a terméket mikrohullámú sütőbe, és ne próbálja meg újramelegíteni, mert a termék felgyulladhat.

Ne használja:

 • Ha a melegítőcellák tartalma szivárog és/vagy az öv/pánt sérült vagy szakadt
 • Fájdalomcsillapító krémekkel, gyógyszert tartalmazó krémekkel vagy kenőcsökkel együtt
 • Beteg, sérült vagy horzsolt bőrön
 • Zúzódott vagy duzzadt területeken
 • Olyan személyeknél, akik nem képesek követni minden használati útmutatást vagy eltávolítani a terméket, így gyermekek, csecsemők és néhány idős ember
 • Olyan testrészeken, ahol nem érzi a meleget
 • Egyéb melegítő hatású termékekkel
 • A könyök hajlatában vagy tenyéren lévő melegítőcellákkal

Konzultáljon orvosával használat előtt, amennyiben Ön:

 • Cukorbeteg
 • Szívbeteg
 • Rossz a vérkeringése
 • Reumás eredetű izületi gyulladásban szenved
 • Várandós

Amikor a terméket használja:

 • Ha túl melegnek érzi a terméket, vagy fájdalmat érez bőrén: távolítsa el az övet/pántot, ellenőrizze bőrét, és fejezze be a használatát vagy ha nincs jele bőrirritációnak vagy égésnek, viselje ruha fölött.
 • Ne tegye ki extra nyomásnak a terméket, mint például kemény felület általi nyomás vagy szoros ruházat alatti viselés, szoros derékszíj vagy öv.
 • 24 órán belül ne használja 8 óránál tovább a thermo övet, és 12 óránál tovább a thermo pántot.
 • Kérjük, használat előtt olvassa el a termékhez mellékelt használati utasítást.

Hagyja abba a termék használatát és forduljon orvoshoz, ha

 • bármilyen kellemetlen érzést, égést, duzzanatot, kiütést vagy egyéb bőrelváltozást tapasztal azon a helyen, ahol viselte.
 • 7 nap elteltével erősödik a fájdalom vagy semmit nem javult. Ez komolyabb betegség tünete is lehet.

Tartsa távol gyermekektől és háziállatoktól.

Bőrsérülésekkel kapcsolatos figyelmeztetések

A TERMÉK ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET ÉS BŐRIRRITÁCIÓT OKOZHAT. Az égési sérülések kockázata az életkorral növekszik. Ha Ön betöltötte az 55 évet, vagy annál idősebb, viselje a terméket egy réteg ruha fölött, és ne használja alvás közben. Mindegyik termék használatakor ellenőrizze gyakran bőrét, hogy észleli-e bőrirritáció, vagy égési sérülés jeleit. Amennyiben észleli, azonnal távolítsa el a terméket. Ne tegye a melegítőcellákat a térdhajlatra, könyökhajlatra, mert ez fokozhatja az égési sérülések kockázatát. Ne használja 24 órán belül a ThermaCare® thermo övet teste ugyanazon részén 8 óránál tovább, a thermo pántot 12 óránál tovább.

Idősödő bőr

A kor előrehaladtával a bőr vékonyabb lesz, és a vérkeringés romlik. A bőr megfelelő hőleadó képességének fenntartásához és az égési sérülések elkerüléséhez jó vérkeringés szükséges. Általánosságban az 50 év körüli emberek bőrén már alacsonyabb hőmérséklet is égési sérülést okozhat, mint fiatalabb korukban. Ha úgy érzi, hogy kora előrehaladtával bőrének hőérzékenysége is változott, viselje a ThermaCare®-t inkább ruha fölött, mint közvetlenül a bőrén. Ne használja a ThermaCare® -t alvás közben. Az égési sérülések kockázata miatt ellenőrizze bőrét gyakran, és esetleg fontolja meg a thermo öv 8 óránál rövidebb, a thermo pánt 12 óránál rövidebb ideig tartó használatát. A ruha fölött való viselés csökkenti (de nem zárja ki) az égési sérülés kockázatát. Kétség esetén konzultáljon orvosával, mint az Ön egészségi állapotával leginkább tisztában lévő személlyel, aki meg tudja határozni az Ön fájdalmára leginkább megfelelő kezelést.

Cukorbetegség

Minden cukorbetegnek konzultálnia kell orvosával a ThermaCare® vagy más hőterápiás termék használatát megelőzően. Egyes cukorbetegeknek nem ajánlatos a hőterápia alkalmazása, mivel a vérkeringési problémák és csökkent idegrendszeri funkciók miatt az égési sérülések fokozott kockázatának vannak kitéve. Esetükben a hőterápia nem alkalmazható, mert a rossz vérkeringés magasabb bőrhőmérséklethez és az égési sérülések fokozott kockázatához vezet. A csökkent idegrendszeri funkciók miatt viszont kevésbé valószínű, hogy egy cukorbeteg időben érzékelné az égési sérülést. Ráadásul egyes cukorbetegeknek nehézségei vannak a bőrön lévő sebek gyógyulásával is. Ha Ön cukorbeteg és az orvosa ThermaCare® -t ajánl, viselje a ThermaCare® -t egy réteg ruha vagy törölköző fölött, ahelyett hogy közvetlenül a bőrén hordaná. Ellenőrizze bőrét gyakran az égési sérülések miatt, és fontolja meg a thermo öv 8 óránál rövidebb, a thermo pánt 12 óránál rövidebb ideig tartó használatát. A ruha fölött való viselés csökkenti (de nem zárja ki) az égési sérülés kockázatát. Kétség esetén konzultáljon orvosával, mint az Ön egészségi állapotával leginkább tisztában lévő személlyel, aki meg tudja határozni az Ön fájdalmára leginkább megfelelő kezelést.

Rossz vérkeringés vagy szívbetegség

A test a bőrben futó erek tágulásával reagál a magas hőmérsékletre (vazodilatáció). Így több vért szállít a bőr felszíne felé, és a vér elvezeti a hőt a bőrfelszínről. Ez a jelenség hasonló a bőr kipirosodásához forró zuhany vagy fürdő után. Néhány szívbeteg vagy rossz vérkeringésű személy szervezete nem képes a vért a bőrfelszínre eljuttatni, és így nem tudja a bőr hőmérsékletét elég alacsonyan tartani ahhoz, hogy elkerülje az égési sérülést. Ha Önnek rossz a vérkeringése vagy szívbeteg, konzultáljon orvosával, aki meghatározza majd, hogy az Ön számára megfelelő-e hőterápia alkalmazása. Ha orvosa ajánlja a ThermaCare® -t, viselje a terméket egy réteg ruha vagy törölköző fölött, ahelyett hogy közvetlenül a bőrén hordaná. Ellenőrizze bőrét gyakran az égési sérülések miatt, és fontolja meg a thermo öv 8 óránál rövidebb, a thermo pánt 12 óránál rövidebb ideig tartó használatát. A ruha fölött való viselés csökkenti (de nem zárja ki) az égési sérülés kockázatát. Kétség esetén konzultáljon orvosával, mint az Ön egészségi állapotával leginkább tisztában lévő személlyel, aki meg tudja határozni az Ön fájdalmára leginkább megfelelő kezelést.

A pánton/övön való nyomás vagy a pánt/öv gyűrődése

Ha a ThermaCare® -t nyomásnak teszi ki, az megnövelheti az égési sérülés kockázatát, mivel fokozza a hőhatást a bőr felé, de csökkenti a vérkeringés hőelvezető képességét a bőrből. Ez akkor fordulhat elő, ha a thermo övet elasztikus vagy szoros öv alatt viseli. Emiatt ne hordja öv vagy más szoros ruha alatt, mert a termékre kifejtett nyomás megnövelheti az égési sérülés kockázatát. Ha a termék összegyűrődik vagy behajlik viselés közben, és a melegítő cellák egymást fedik, még forróbbá válhat, és növekedhet az égési sérülés kockázata. Győzödjön meg arról, hogy a terméket azon a testrészen használja, amelyre tervezték. A ThermaCare® -t speciálisan derékra, hátra illetve nyakra, vállra, és csuklóra tervezték. Soha ne használja a terméket összehajtva. Győzödjön meg arról, hogy a cellák megfelelően rásimulnak a bőrre; előfordulhat, hogy meg kell igazítania viselés közben. Soha ne használja a melegítőcellákat a könyökhajlatában, ez megnövelheti az égési sérülések kockázatát.

x

Megosztom barátokkal

(* Kötelező kitölteni)