Hőterápia

HŐTERÁPIA - RÉGÓTA BEVÁLT MÓDSZER A FÁJDALOMCSILLAPÍTÁSBAN

Talán még nem hallotta a “hőterápia” kifejezést, de biztosan ismeri már működését.

A hőterápia egy régóta bevált természetes módszer az izomhúzódások, ízületi panaszok és fájdalmak, mint a derék- és nyakfájás kezelésére.

A hőterápia három ponton fejti ki hatását:

1. Csillapítja a fájdalmat (stimulálja a hőérzékelő receptorokat amelyek ezáltal segítenek blokkolni a fájdalomingerek eljutását az agyba)

2. A meleg hatására kitágulnak az erek, és fokozódik a helyi vérkeringés, ami segíti az anyagcsere- és bomlástermékek távozásának természetes folyamatát a fájdalom kialakulásának helyéről.

3. És ellazítja a feszült izmokat.

Nézze meg, hogyan működik!

Hőterápiás alkalmazások összehasonlitása


* Kérjük, olvassa el a használati útmutatóban található figyelmeztetéseket!

A hő hagyományos felhasználásának nehézségei

Ahhoz, hogy a hő valódi hatékonyságát kihasználhassuk az izomfájdalom, izomhúzódás vagy derékfájás kezelésében, hosszabb ideig kell alkalmazni – optimális esetben legalább 8 órán keresztül. Terápiás célból a 40 °C-os hőmérséklet ajánlott. A hagyományos hőterápiás eszközök azonban gyakran csak rövid ideig működnek, mivel hamar kihűlnek. Az elektromos készülékeknek, amelyek tovább tartják a meleget, megvan az a hátrányuk, hogy helyhez kötik az embert, és korlátozzák a napi tevékenységei elvégzésében. Így ezek a módszerek gyakran nem tudják kielégíteni az igényeket, mert használatuk körülményes lehet. Így a végén gyakran mégiscsak a gyógyszerek maradnak, amelyeknél pedig a mellékhatásokkal, illetve egyéb gyógyszerekkel vagy élelmiszerekkel való kölcsönhatásokkal kell szembenézni.

x

Megosztom barátokkal

(* Kötelező kitölteni)