Hő és testmozgás (Nyak-, váll- és csuklófájás)

Hő és testmozgás (Nyak-, váll- és csuklófájás)

A hőterápia és a testmozgás együttes alkalmazása igen hatásos lehet az izom- és ízületi fájdalmak kontrollálására. A hőterápia lazítja a feszült izmokat, újra lehetővé teszi a mozgást, ami ösztönzi a gyógyulási folyamatokat.

A nyak-, váll- és csuklófájdalom kezelésére ma már több módszert is alkalmaznak.

Az alább javasolt megoldások segítik a mihamarabbi gyógyulást:

  • Használja a ThermaCare®-t már a fájdalom korai tünetei esetén bármikor, bárhol. Testmozgással együtt alkalmazva segít kontroll alatt tartani a nyak-, váll- és csuklófájdalmakat.
  • Végezzen speciálisan nyak-váll-kar mozdulatokat és erősítő gyakorlatokat, amikor a fájdalom tünetei jelen vannak.
  • Sok szakember szerint a napi nyújtó gyakorlatok hatékonyan segítenek csökkenteni a nyak-váll-kar zóna fájdalmait. A váll- és/vagy nyakmasszázs is segíthet.
  • Változtasson néhány szokásán. Ha reggelente szokott fájni a nyaka, próbáljon meg kemény felületen aludni párna nélkül vagy csak nagyon vékony párnán. A rossz testtartás általános oka a nyakfájásnak, így figyeljen erre egész nap. Orvosolja a helyzetet, ahol csak tudja.
  • Miután a tünetek javultak (2-4 hét után), végezzen nem túl megerőltető, kényelmes testmozgást, mint a séta, úszás és kerékpározás. Kerülje a nehéz súlyok emelését, a megerőltető gyakorlatokat, és a kényelmetlen pozíciókat.
  • Konzultáljon orvosával.
TestmozgásTestmozgás
x

Megosztom barátokkal

(* Kötelező kitölteni)