Kérdések - válaszok

Kérdések - válaszok

1Használat

 • Elvághatom a thermo övet vagy pántot, hogy a testem különböző részeire illesszem? Véletlenül elvágtam vagy eltéptem a terméket, vagy megsérültek a melegítőcellák. Használhatom továbbra is?

  Nem, határozottan nem. A termék szétvágásával megsérülhetnek a melegítőcellák. A sérült melegítőcellák növelik az égési sérülések kockázatát. Nem ajánlatos olyan terméknek a használata, aminek sérült a melegítőcellája.

  Ha az öv vagy pánt megsérült vagy elszakadt, gondosan zárja össze a tartalmát, és dobja ki.

  Ha véletlenül lenyelte, öblítse ki a száját, és azonnal kérjen orvosi segítséget (Toxikológia)!!

  Ha a cellák tartalma a szemébe vagy a bőrére került, öblítse ki/le azonnal vízzel.

 • Hány pántot vagy övet használhatok egyszerre? Sokszor több területen is szükségem van fájdalomcsillapításra (pl. a csuklón és vállon egyszerre)

  Több ThermaCare® is biztonságosan használható egyidőben, de figyeljen arra, hogy a melegítőcellák ne fedjék egymást. Ezen felül ne hordjon több terméket egy helyen. Elővigyázatosság szükséges, hogyha olyan öltözéket visel, ami a cellákat nyomásnak teszi ki. Időnként javasolt ellenőrizni a bőrét, ha szűk övet vagy elasztikus anyagot visel a termék felett.

 • Felhelyezhetem a fájó területre a ThermaCare®-t mielőtt elérte a terápiás hőmérsékletet?

  Igen, semmi akadálya a ThermaCare® azonnali használatának. Azonban más hőérzetet nyújthat, ha a termék a bőrre helyezve éri el a terápiás hőt (30 percen belül), mintha akkor helyezzük fel, amikor már elérte azt. A tényleges hőszintnek mindkét módszer esetén meg kell egyeznie.

 • Felhelyezhetem a ThermaCare®-t más testrészre is (pl. boka, fej, stb.?)

  A ThermaCare® thermo öv és pánt úgy lett kifejlesztve, hogy tökéletesen illeszkedjen a speciális testrészekre. Más testrészeken való használata nem tesztelt. Sajnáljuk, hogyha a jelenlegi forma nem illeszkedik olyan területekre, amit Ön kezelni szeretne.

 • Alkalmazhatom még egyszer a ThermaCare®-t hogyha nem használtam 8 illetve 12 órán keresztül?

  A ThermaCare®-t úgy fejlesztették ki, hogy hőt termeljen, ami ellazítja az izmokat és csillapítja a fájdalmat, de technológiája miatt minden öv és pánt csak egyszer használható.

  A ThermaCare® úgy működik, hogy a tasak felbontása után a vasrészecskék reakcióba lépnek a levegő oxigénjével. Ez a reakció hőt termel, de ha egyszer a vas felhasználódott, nem tud újra aktiválódni. Így ha a reakció véget ért, a termék nem melegszik tovább, és nem melegszik újra.

  Arra viszont van lehetőség, hogy amíg a termék aktív, Ön eltávolítsa, ha zavarja Önt valamilyen tevékenység elvégzése közben (pl. zuhanyozás), majd újra visszahelyezheti a terméket. Arra figyeljen, hogy gyakoribb eltávolítás hatására a thermo pánt tapadó felületei veszíthetnek hatékonyságukból.

  A ThermaCare®-t nem szabad mikrohullámú sütőbe tenni, mert a melegítőcellák felgyulladhatnak.

 • Hogyan lehet kidobni a ThermaCare®-t?

  A ThermaCare® általános hulladékként kidobható. A biztonság érdekében a tasakból való kivétel után várjuk meg, míg a termék kihűl (a termék hatóidejétől függően) és utána dobjuk ki. Figyeljünk arra, hogy távol tartsuk gyermekektől, illetve állatoktól.

 • Újra lehet melegíteni (tölteni) a ThermaCare®-t, miután leállt a működése?

  Nem! A mikrohullámú sütőben való felmelegítésre irányuló kísérletek tűzveszélyesek.

2Terhesség és szoptatás

 • Terhességem alatt használhatom a ThermaCare®-t?

  Konzultáljon orvosával, ha terhesség alatt fájdalmai vannak és valamilyen fájdalomcsillapító terméket szándékozik használni, beleértve a ThermaCare®-t is. Az orvos megfelelő tanácsot tud adni a speciális körülményeknek megfelelően, és ő tudja megmondani, hogy a ThermaCare® használata megfelelő-e Önnek.

 • Használhatom szoptatás idején a ThermaCare®-t?

  Valószínűleg nem okoz problémát. Ám mivel egy újszülött bőre nagyon érzékeny, azt ajánljuk, hogy a babát ne fektesse közvetlenül az övre vagy a pántra. Ha szoptatás idején hőterápiás terméket készül használni, konzultáljon orvosával.

3Működés

 • Miért meleg a thermo öv és pánt a maximális használati idő lejárta után is?

  A ThermaCare®-t úgy fejlesztették ki, hogy ugyanazt a hőmérsékletet tartsa 8 illetve 12 órán keresztül, ám valamikor ez tovább is tarthat. A termék 8 illetve 12 óra elteltével is lehet meleg, ám lassan kihűl. Azt ajánljuk azonban, hogy ne használja a terméket egy nap 8 illetve 12 óránál tovább.

 • És az izzadás? Befolyásolja a meleget?

  Egy ember átlagos izzadása nem befolyásolja a thermo öv és pánt teljesítményét.

 • Használhatom újra a ThermaCare®-t, hogyha nem hordtam 8 illetve 12 órán keresztül?

  A ThermaCare®-t úgy fejlesztették ki, hogy hőt termeljen, ami ellazítja az izmokat és csillapítja a fájdalmat, de technológiája miatt minden öv és pánt csak egyszer használható.

  A ThermaCare® úgy működik, hogy a tasak felbontása után a vasrészecskék reakcióba lépnek a levegő oxigénjével. Ez a reakció hőt termel, de ha egyszer a vas felhasználódott, nem tud újra aktiválódni. Így ha a reakció véget ért, a termék nem melegszik tovább, és nem melegszik fel újra.

  A ThermaCare®-t nem szabad mikrohullámú sütőbe tenni, mert a melegítőcellák felgyulladhatnak.

 • Mennyi a hőmérséklete a ThermaCare®-nek, ha felmelegedett? Milyen meleg lesz?

  Minden melegítőcella 40ºC hőt ér el, és 8 illetve 12 órán keresztül tartja azt. Ez a hőmérséklet meghaladja az ember normál testhőmérsékletét. (36.4ºC).

 • Honnan tudom, hogy a ThermaCare® elérte-e a kívánt hőmérsékletet? Mennyi időbe telik, míg a ThermaCare® felmelegszik?

  A ThermaCare® felmelegedett, hogyha a termék érintése meleg. Tesztelje a csuklója belső felével a termék melegét. Vizsgálatok kimutatták, hogy a ThermaCare® 40ºC-ra melegszik fel, és 8 illetve 12 órán keresztül tartja ezt a hőmérsékletet.

 • Újra lehet melegíteni (tölteni) a ThermaCare®-t működése után?

  Nem! A mikrohullámú sütőben való felmelegítésre irányuló kísérletek tűzveszélyesek.

 • Mennyi ideig tart a ThermaCare® felmelegedése a csomagolás felbontásától számítva?

  A ThermaCare® 30 perc alatt melegszik fel a légmentes tasak felbontása után.

  Ha tovább tart 30 percnél: a szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően ez szokatlan a ThermaCare®-nél. Ebben az esetben kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot, és jelezze panaszát.

4Biztonsági tanácsok

 • Elvághatom a thermo övet vagy pántot, hogy a testem különböző részeire illesszem? Véletlenül elvágtam vagy eltéptem a terméket, vagy megsérültek a melegítőcellák. Használhatom továbbra is?

  Nem, határozottan nem. A termék szétvágásával megsérülhetnek a melegítőcellák. A sérült melegítőcellák növelik az égési sérülések kockázatát, nem ajánlatos olyan terméknek a használata aminek sérült a melegítőcellája.

  Ha az öv vagy pánt megsérült vagy elszakadt, a tartalmát zárja be, és dobja ki.

  Ha véletlenül lenyelte, öblítse ki a száját, és kérjen orvosi segítséget (Toxikológia)!

  Ha a cellák tartalma a szemébe, vagy a bőrére került, öblítse ki/le azonnal vízzel.

 • A termék túl forró! Forróbb, mint általában lenni szokott! Mit tegyek?

  A ThermaCare®-t úgy fejlesztették ki, hogy legalább 8 illetve 12 órán keresztül bocsásson ki terápiás hőt. Ennek ellenére nem biztos, hogy ez a hőmérséklet mindenki számára megfelelő. Előre is elnézést kérünk, ha ez a hőmérséklet túl magas Önnek. Hogy megbizonyosodjon saját hőtűrő képességéről, viselje a terméket napközben, mielőtt eldönti, hogy használja-e éjszaka.

  Ha a terméket túl forrónak érzi, azt javasoljuk, hogy ruha fölött viselje.

  Ne alkalmazzon semmilyen kötést, nyomást vagy övet a terméken.

  A termék égési sérülést okozhat, ez a kockázat a korral növekszik.

  Ha betöltötte az 55 évet vagy annál idősebb, viselje a terméket egy réteg ruha fölé helyezve, és ne használja éjszaka (alvás közben).

  Ha még mindig túl forrónak érzi, valószínűleg úgy dönt, hogy felfüggeszti a termék használatát.

  Teljeskörű biztonsági tanácsokat a csomagoláson és a használati utasításban olvashat.

 • Mit tegyek, ha a melegítőcellák tartalma a szemembe kerül, vagy érintkezik a bőrömmel?

  Azonnal és alaposan öblítse ki/le! Ha továbbra is problémát észlel, kérjen orvosi segítséget!

 • Honnan tudom, hogy a bőröm érzékeny a melegre?

  Vannak olyan tényezők, amik meghatározzák a bőr hőérzékenységét. Minden ember szervezete másképp reagál a hőre. Az érzékenység tesztelésének legjobb módja hogy időnként ellenőrzi bőrét az öv/pánt alatt, hogy van-e jele bőrirritációnak vagy -égésnek, különösen a termék első néhány alkalommal való használatakor.

  A kor előrehaladtával a bőr vékonyabb lesz, és a vérkeringés is megváltozik. Így előfordulhat, hogy bőre alacsonyabb hőmérsékleten is érzékenyebbé válik mint fiatalabb korában. Hogyha úgy érzi, változott bőre hőérzékenysége, ellenőrizze bőrét gyakran, ha hőterápiát alkalmaz.

5Különleges óvintézkedések

 • Miért kell konzultálnom az orvossal használat előtt, ha cukorbeteg vagyok?

  A cukorbetegség egy összetett betegség, ami gyakran okoz rossz vérkeringést, valamint csökkenti a bőr érzékenységét és érzőképességét. Mivel néhány cukorbeteg másoknál hajlamosabb bőrirritációkra, sérülésekre, akár égésekre, nekik konzultálniuk kell orvosukkal, hogy a ThermaCare®-t használhatják-e.

 • Kisgyerekek használhatják a ThermaCare®-t?

  Nem ajánljuk a ThermaCare® használatát olyan személyeknek -beleértve a gyerekeket- , akik nem tudják önállóan eltávolítani a terméket magukról, ha kényelmetlennek érzik.

 • Használhatom a ThermaCare®-t vérnyomáscsökkentőkkel, szívgyógyszerekkel, vérhígítóval vagy antibiotikummal?

  Nem áll rendelkezésünkre adat arról, hogy milyen hatása van a ThermaCare® használatának az említett gyógyszerek szedése közben, de az alapbetegsége miatt a termék használata előtt kérjen személyre szabott tanácsot orvosától.

 • Edzés közben használhatom a ThermaCare®-t?

  Igen.

 • Sebhelyek

  Nem ajánlott a ThermaCare® használata, amennyiben Ön olyan állapotban van, ami a vérkeringés csökkenését vagy a bőr érzékenységét idézi elő. Amennyiben ilyen helyzet áll fent, de Ön szeretné használni a ThermaCare®-t, konzultáljon orvosával.

  Szintén fennáll a kockázat, ha a hőterápiát olyan területen használja, ahol sérült a bőr (pl. sebhely), vagy olyan testrészen, ami nem érzékeli a meleget.

  Ne használja gyógyszer hatóanyagot tartalmazó krémekkel és/vagy egyéb gélekkel, kenőcsökkel, illetve olyan személyek se használják, beleértve gyermekeket, akik nem képesek önállóan eltávolítani a terméket.

 • A ThermaCare® tartalmaz latexet?

  Nem, a ThermaCare® nem tartalmaz latexet.

6Tárolás

 • Hol és hogyan kell tárolnom a ThermaCare® thermo övet és pántot? Milyen hosszan tárolhatom felhasználás előtt? Szobahőmérsékleten kell tárolni a ThermaCare®-t?

  Azt javasoljuk, hogy a ThermaCare®-t saját dobozában tárolja, ami megvédi a belső tasakot a kiszakadástól és egyéb sérülésektől. Hogyha a tasakba levegő kerül, a ThermaCare® melegedési folyamata beindul. A ThermaCare® termékek rendelkeznek lejárati dátummal, ami szerepel a csomagoláson. Ez az idő jelzi azt az időszakot, ami alatt a ThermaCare® tudja teljesíteni az előírtakat. A jelzett dátum után nem javasoljuk a használatát, mert előfordulhat, hogy nem melegszik megbízhatóan.

  Amennyiben nem talált választ a kérdésére, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba!

x

Megosztom barátokkal

(* Kötelező kitölteni)