Hogyan kell használni a thermo pántot?

Hogyan kell használni a thermo pántot?

Az egyszer használatos ThermaCare® thermo pánttal való kezelés megkezdéséhez olvassa el az alábbi lépéseket:

  1. Amennyiben készen áll a kezelés megkezdésére, nyissa fel a tasakot. Akár 30 percig is eltarthat, amíg a ThermaCare® eléri a terápiás hőmérsékletet.
  2. Távolítsa el a papírt a pántról, hogy az öntapadós oldalát szabaddá tegye.
  3. Helyezze a terméket a fájdalmas területre, öntapadós oldalával a bőr felé.
  4. Szorosan illessze a kezelendő területre. A maximális hatékonyság elérése érdekében azt ajánljuk, hogy 12 órán keresztül viselje a ThermaCare® thermo pántot.

24 órán belül ne használja 12 óránál hosszabb ideig.

A csuklón való használatkor figyeljen arra, hogy a melegítőcellák ne fedjék egymást.

Használat előtt kérjük, olvassa el a termékhez mellékelt használati utasítást.


Részletesebb használati útmutatás érdekében nézze meg ezt a rövid video-t!

Hasznos tanácsok az alkalmazáshoz

A thermo pánt használata előtt győződjön meg arról, hogy az alkalmazás helyén bőre tiszta és száraz, mentes minden korábban használt hidratálótól, testápolótól és bármilyen egyéb lokálisan alkalmazott készítménytől (különösen gyógyszert tartalmazó készítménytől vagy tapasztól).

A ThermaCare® thermo pántot használatkor helyezze az alkalmazás helyére, és enyhén nyomja rá a bőrére. Igazítsa meg, ha szükséges. Ha elégedett a thermo pánt elhelyezkedésével, az öntapadós felület segítségével rögzítse.

A csuklón való használatkor figyeljen arra, hogy a melegítőcellák ne fedjék egymást.

Testápolók, ruhaszövetek, haj, smink, stb. megakadályozhatják az öntapadó felület megfelelő ragadását, ezért legyen körültekintő. Ha azt tapasztalja, hogy az öntapadó felület nehezen ragad a bőre bizonyos pontjához, próbálja a zsíros bőrfelületet letisztítani a thermo pánt használata előtt. Tisztítás után alaposan szárítsa meg bőrét, mielőtt felhelyezi a pántot az öntapadó felülettel.

Amennyiben a ThermaCare® thermo pánt egynél többszöri használatát tervezi (hordja a pántot, majd eltávolítja, félreteszi, és később újra alkalmazza), tartsa meg a papírt, amit használat előtt eltávolított az öntapadó felületről, hogy visszatehesse a pánt öntapadó részére, amíg félreteszi. Ez segít majd tisztán tartani az öntapadós részt a pánt ismételt használatáig.

A ThermaCare® öntapadós felülete bőrére ragasztható és újraragasztható, így igazítani tudja a pántot, hogy kényelmes legyen. De ügyeljen arra, hogy ne igazítgassa túl gyakran. Az öntapadós felület veszít hatékonyságából, ha már néhányszor eltávolította majd újrahasználta.

A bőrén található víz (beleértve az izzadságot is) átmenetileg megakadályozhatja az öntapadó felület bőréhez való tapadását. Ha a bőre nedvessé vagy nyirkossá válik a pánt viselése közben, és nem tapad rendesen, távolítsa el, alaposan szárítsa meg bőrét, majd tegye fel újra.

KÉRJÜK, OLVASSON EL MINDEN UTASÍTÁST ÉS FIGYELMEZTETÉST HASZNÁLAT ELŐTT. TOVÁBBI FIGYELMEZTETÉSEK TALÁLHATÓAK A HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN. AZ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK, A TŰZESETEK ÉS EGYÉB SZEMÉLYI SÉRÜLÉSEK KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK, HASZNÁLJA A TERMÉKET A HASZNÁLATI UTASÍTÁSOKNAK ÉS FIGYELMEZTETÉSEKNEK MEGFELELŐEN.

Figyelmeztetések

A TERMÉK ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET ÉS BŐRIRRITÁCIÓT OKOZHAT. Az égési sérülések kockázata az életkorral növekszik. Ha Ön betöltötte az 55 évet, vagy annál idősebb, viselje a terméket egy réteg ruha fölött, és ne használja alvás közben.
Mindegyik melegítőcella vasat (kb. 2 g) tartalmaz, melynek lenyelése veszélyes lehet. Ha mégis lenyelte, öblítse száját vízzel és haladéktalanul kérjen orvosi segítséget.
Ha a melegítőcellák tartalma szemébe vagy bőrére kerül, távolítsa el a pántot és öblítse ki/le az érintett területet vízzel.
Soha ne tegye a terméket mikrohullámú sütőbe, és ne próbálja meg újramelegíteni, mert a termék felgyulladhat. Tartsa távol gyermekektől és háziállatoktól.
Az égési sérülések fokozott kockázatának elkerülése érdekében, távolítsa el a terméket MRI (mágneses magrezonancia képalkotó eljárás) vizsgálatot megelőzően.

NE HASZNÁLJA fájdalomcsillapító krémekkel, gyógyszert tartalmazó krémekkel és egyéb kenőcsökkel együtt; beteg, horzsolt vagy sérült bőrön; zúzódott vagy duzzadt területeken; olyan testrészeken, ahol nem érzi a meleget; illetve olyan személyeknél, akik nem képesek betartani a használati útmutatásokat vagy eltávolítani a terméket, így gyermekek, csecsemők és adott esetben idős emberek esetében; ne használja együtt egyéb melegítő hatású termékekkel. Ne használja, ha a melegítőcellák tartalma szivárog és/vagy a termék sérült.

HAGYJA ABBA A TERMÉK HASZNÁLATÁT ÉS FORDULJON ORVOSHOZ, ha:
bármilyen kellemetlen érzést, égést, duzzanatot, kiütést vagy egyéb bőrelváltozást tapasztal azon a helyen, ahol a terméket viselte.
Ha 7 nap elteltével a fájdalom erősödik vagy nem múlik, az akár komolyabb betegség tünete is lehet.

HASZNÁLAT ELŐTT KÉRJE KI ORVOSA VÉLEMÉNYÉT, ha Ön cukorbeteg, keringési elégtelenségben, szívbetegségben, reumás ízületi gyulladásban szenved vagy várandós.

Ha kérdései vannak a ThermaCare® használatával kapcsolatban, kérjük olvassa át a GYIK-et.

x

Megosztom barátokkal

(* Kötelező kitölteni)